Entrevistes a professionals:Àngel Isern

12 - Entrevistes a professionals:Àngel Isern

Entrevista a professionals:
ÀNGEL ISERN

“El nostre objectiu és aconsellar i orientar perquè el pis es pugui gaudir i no patir-lo”

L’ Habitatge, que celebra en guany el seu 30è aniversari, aposta per l’especialització i les noves tecnologies per oferir un servei a mida.

David Pallarols – La immobiliària osonenca l’Habitatge ha bufat les espelmes del seu 30è aniversari. L’empresa, que opera en gran mesura a la ciutat de Vic i rodalies, forma part de l’agrupació MLS que compta amb més de 500 agències que comparteixen productes des de Catalunya fins a la zona del Llevant espanyol. Per conèixer millor la immobiliària i els seus serveis, parlem amb el seu gerent, Àngel Isern, que també és membre del consell assessor de l’agrupació.

Com ha canviat el sector durant l’última dècada?

El sector ha canviat molt en aquest període. El 2010 hi havia un problema amb els pisos que s’havia adjudicat la banca i, a partir del 2015, aquelles persones que havien adquirit immobles amb hipoteques que estaven fora de lloc, desgraciadament, els hi han acabat prenent. Des del 2015, el sector ha començat a seguir una línia ascendent que està essent moderada però, a la vegada, alegre.

Quin perfil de comprador us trobeu?

Per desgràcia hauríem de mirar quin és el perfil que menys es troba i que correspon al perfil jove de fa vint anys: aquelles parelles que es casaven i es compraven un pis. Ara, a la gent jove li costa més casar-se i tampoc disposen d’un estalvi. El perfil que ve a comprar són persones que superen els trenta anys. També hi ha molta gent gran que es vol vendre la seva casa/torre per comprar-se un pis ben situat. En el nostre cas, que cobrim sobretot Vic i rodalies, fem un 60% de venda i un 40% de lloguer. 

Enguany heu fet els 30 anys…

… i n’estem ben orgullosos. El futur l’encarem amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Estem contents de com ens ha anat. Disposem d’un gran equip que ha permès seguir tirant, durant aquests trenta anys, el projecte amb les millors condicions. Però sobretot, hem d’agrair la confiança dels clients que esdevenen l’eix principal de l’agència.

Com es troba el mercat a la comarca?

El problema que hi ha actualment, sobretot en l’àmbit local i comarcal, és que no hi ha un excés d’habitatges. En aquell moment s’anava molt al dia i hi havia una previsió, però no s’havien acabat fent. En els últims deu anys, la ciutat de Vic ha crescut unes 8.000 persones censades. Si a això li sumes els no censats i els estudiants, ens trobem davant un problema important d’habitatges. Aquest context fa que costi trobar pisos de compra i també de lloguer, ja que aquest segon s’ha encarit.

A Vic el cost de l’obra nova ha pujat perquè s’han  encarit els materials que han patit una pujada de preus durant els últims deu anys. A més, la mà d’obra ha desaparegut bastant i actualment costa trobar paletes professionals. Tot i això, cal dir que les hipoteques actuals són les més econòmiques de la història. En aquest punt però, s’hi afegeix un problema que és l’estalvi: la gent guanya pocs diners i aquells que en guanyen més, se’n gasten més. No hi ha un esperit d’estalvi.

Estalviar, encara que sigui una mica, és molt important. Hem de tenir en compte que comprar és molt més econòmic i factible que llogar. El preu de lloguer pot anar variant i la inversió mai farà que el pis sigui teu. Mensualment pagaràs el mateix -o fins i tot menys- si pagues una hipoteca amb l’al·licient afegit que a la llarga es traduirà en un pis en propietat.

“A l’obra nova de la plaça Noguera estem parlant d’un terreny privat”

En què us diferencieu d’altres immobiliàries?

Ens diferenciem en molts aspectes. No som una immobiliària convencional. Tenim especialistes per a cada secció. Des de l’Habitatge disposem, per exemple, d’un departament de contractes, de departament de lloguer, obra nova, segona mà, pisos de banca o de fons voltor, de captació. També disposem de persones que s’encarreguen exclusivament de preparar la documentació o els tràmits corresponents.

A més, comptem amb un departament d’assessoria financera que compleix amb una de les idees principals de l’empresa que és la de poder oferir un pis que realment la persona interessada el pugui adquirir. En aquest sentit, segons un estudi som l’única agència de Catalunya que no tenim un sol impagat. La nostra obligació és aconsellar i orientat perquè el pis es pugui gaudir i no patir-lo.

D’altra banda, un dels serveis que estem potenciant, és el d’ocupar-nos d’un pis que el client vol vendre però no hi viu. Ens ocupem de la instal·lació de l’alarma i el pagament de les quotes per així evitar un problema amb el nombre creixent d’okupes. Li fem el reportatge del pis, paguem els certificats energètics. Si s’ha de pintar, l’ajudem a pagar-ho… D’aquesta manera aconseguim que el pis estigui a punt per poder ser entregat.

Tot això en conjunt ens permet tenir una gran agilitat i poder fer una tasca totalment professional.  Cal destacar que els nostres especialistes estan en formació permanent. Fem formació dues vegades per setmana.

Com aposteu per les noves tecnologies?

A escala tecnològica, comptem amb un departament informàtic. Intentem ser sempre els primers a la comarca a l’hora d’adaptar-nos i adquirir les noves tecnologies que ens ofereix el mercat. Treballem amb el Big Data. Disposem de realitat virtual (VR), d’una pàgina web que es va registrar el 1993 i que s’ha anat actualitzant, pantalles gegants, un televisor a cada taula per veure el pis…

També permetem al client estar sempre informat. Per exemple, la persona que vol vendre sempre rebrà un avís sobre l’interès d’un nou comprador, una nova valoració de l’habitatge, visites a l’immoble… Ell pot accedir a la pàgina web amb una contrasenya i veure tots els detalls relacionats.

El pis però, sempre s’ha de veure…

I tant! Tota aquesta tecnologia serveix per ajudar al client a fer-se una idea i saber que vol i què es pot permetre. El pis sempre s’haurà de trepitjar per notar les sensacions, veure la ubicació, les vistes, el veïnat. S’ha de sentir i viure.

És difícil vendre?

Nosaltres solem vendre força de pressa. Si el pis el valorem nosaltres i ens accepten la valoració, és un pis que venem en poc temps. Disposem d’un CRM de cinquena generació que ens permet integrar les demandes a mesura que ens arriben. Per exemple, quan entra un pis que es troba dins de les possibilitats d’un comprador interessat, se l’avisa i se li fa arribar tota la informació disponible. Nosaltres ja coneixem el perfil del client, per tant sabem què li pot anar bé i què no.

Com aposteu per la sostenibilitat?

Sempre intentem fer accions en aquest sentit. Per exemple, disposem de bolígrafs corporatius de fusta, hem fet campanyes de bosses de compra reutilitzables, entre d’altres. Aquest Nadal també hem fet un concurs de dibuix per a infants que havien de pintar la casa ecològica dels seus somnis. La propera acció serà una setmana de donació de sang.

Com aposteu per la sostenibilitat?

Sempre intentem fer accions en aquest sentit. Per exemple, disposem de bolígrafs corporatius de fusta, hem fet campanyes de bosses de compra reutilitzables, entre d’altres. Aquest Nadal també hem fet un concurs de dibuix per a infants que havien de pintar la casa ecològica dels seus somnis. La propera acció serà una setmana de donació de sang.

Amb què més esteu treballant?

Estem treballant amb obra nova a la carretera de Roda i també en començarem una al carrer Canigó. Una altra, i que ens fa molta il·lusió és davant de l’Atlàntida. També estem treballant amb apartaments al carrer Nou. A fora de la ciutat, també ho estem fent amb pisos a la zona residencial de Tona. Avanço que no serà una obra barata a causa de molts condicionats, però serà atractiva.

Com es troba el mercat d’obra nova?

El mercat d’obra nova s’ha començat amb molta força i s’estan construint obres maques i molt professionals. S’està venent força bé, tot i que ens trobem amb preus força elevats, ja que cal recordar que hem estat molts anys sense construir i, com he comentat prèviament, els materials s’han encarit.

L’obra nova que es farà a la plaça Noguera ha generat certa polèmica…

Estem parlant d’un terreny que és privat on a darrere quedava un pati interior de finca que es va enderrocar. L’Ajuntament va decidir que el pati de darrere passés al davant però com que es va fer en època de crisi, finalment es va acabar aplanant. Des del consistori es va demanar posar quatre elements perquè els nens hi poguessin jugar i la gent aprofités la zona mentre no s’edifiqués. Han passat els anys i la gent del barri s’ha fet seva la plaça però desconeix que això segueix essent privat. Cal comentar que l’edifici nou inclourà també una plaça. S’ha treballat amb una perspectiva nova que la gent podrà veure d’aquí poc mitjançant una pancarta que es penjarà la mateixa zona on s’edificarà.

Què li recomanaria a algú que s’estigués plantejant comprar/llogar un pis?

És important tenir en compte que, tot i els que ens ha passat aquests últims anys, la millor manera d’estalviar i tenir una assegurança per al dia de demà, és tenir un habitatge propi. Fent-ho, tindràs una guardiola que estaràs fent cada dia, que la gaudiràs i que també s’està revalorant. Si es pot canviar la cultura del lloguer, serà positiu, sobretot per a la gent jove.

Font de l’entrevista:  Més Osona

Vols conèixer totes les novetats?

Redacció

Ens apassiona tant la nostra feina que volem mostrar-la al món i ajudar a resoldre tots aquells dubtes que no ens deixen fer un pas endavant. L'Habitatge de Vic porta 30 anys d'experiència i treball en el món immobiliari. Gràcies a això ha anat aprenent i millorant per oferir la màxima qualitat en els seus serveis i de manera totalment personalitzada segons les necessitats de cada persona.

View all posts by Redacció →

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui una millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per l'acceptació de les mencionades galetes i la acceptació de la nostra "política de cookies, cliqui aquest enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies